• Standaard

Op zoek naar zwangerschapscursus inclusief zwemmen in Parkstad?

Ben jij op zoek naar een sportieve zwangerschapscursus? Dan is zwangerfit® iets voor jou! Zwangerfit® is een erkende cursus die door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed wordt. 

Charlotte Schambergen-Maurer, Marianne Tems en Nicole van den Bosch-Hesdahl zijn onze geregistreerde Yvlo Zwanger-Fit® trainers en coaches en Professional Master Bekkenfysiotherapeuten die de zwangerschapscursus verzorgen in Parkstad.

Wat houdt de zwangerschapscursus in?
zwangerschapscursus-heerlen-zwembad

Het betreft een cursus van 10 lessen van 90 minuten. Iedere les bestaat uit een theoriegedeelte en een actieve aquatraining. In het theoriegedeelte is, naast de algemene informatie over zwangerschap, bevalling en kraambed, veel aandacht voor ademhalingstechnieken en voor de bekkenbodemspieren. De bekkenbodemspieren hebben veel te verduren tijdens de zwangerschap en de bevalling. Dit kan op latere leeftijd allerlei klachten veroorzaken. Door juiste informatie en oefeningen kan dit voorkomen worden.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt  dat een aquatraining tijdens de zwangerschap bekken/rugklachten kan voorkomen en dat een aquatraining de kans op uitval op het werk verminderd.

Charlotte, Marianne en Nicole zijn erkend Yvlo Zwanger-Fit® trainer/coach en geregistreerd bekkenfysiotherapeuten, gespecialiseerd in het begeleiden van zwangeren met bekken/rugklachten. Hierdoor kun je ook veilig deelnemen indien je bekkenklachten hebt of andere zwangerschapsgerelateerde klachten. 

De cursus wordt gegeven bij zwembad Otterveurdt  in Heerlen op maandag- en donderdagavond.

Meld je nu aan

Wilt je meer informatie of aanmelden, vul het formulier op deze pagina in en we nemen binnen 1 week contact met je op. Je bent pas aangemeld als wij telefonisch contact met je hebben gehad.

 • * velden zijn verplicht.

Nieuws

 • Data zwangerfit® cursus

  De nieuwe startdata van de zwangerfit® cursus zijn bekend. De e...

  Lees meer
 • Vanaf 13 februari EPTE therapie bij Fysio Schambergen

  Vanaf maandag 13 februari 2017 zal Fysio Schambergen ook EPTE therapie gaan a...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Werk

  Werk

  Heb je last tijdens het werken? Of op werk een klacht of blessue opgelopen?

  Lees meer >>
 • Thuis

  Thuis

  Heb je een klacht opgelopen binnen je eigen huis? Hoog tijd om weer pijnvrij door het leven te gaan.

  Lees meer >>
 • Sport

  Sport

  Heb je tijdens het sporten last van gewrichten of spieren? Of een blessure opgelopen?

  Lees meer >>