• Fysio therapie

Sporten bij Fysiotherapie Schambergen

Fysiotherapie en BekkenCentrum Schambergen bieden diverse sportactiviteiten aan. Wij combineren bewegen mét plezier beleven tijdens het bewegen! De sportactiviteiten  hebben verschillende doelen zoals bijvoorbeeld fit blijven of fit worden (FysioFit). Fit zijn is in deze wereld steeds meer bewezen als bescherming tegen chronische ziekten zoals suikerziekte, overgewicht, stress, vermoeidheid en virussen.

Naast het fit worden of blijven bieden wij ook sportgroepjes aan waarin je verder kunt revalideren na bijvoorbeeld een sportblessure zodat je sneller hersteld om weer  zonder klachten te kunnen bewegen  bij je eigen favorite sport. Er zijn sportgroepjes voor specifieke doelgroepen zoals voor patienten met chronische rug en/of bekkenklachten (ABT), met vaatproblemen (Claudicatio) of specifiek voor vrouwen (FemFit) of voor senioren (SeniorFit). 

Sommige sport (beweeg) aktiviteiten worden vergoed door de zorgverzekeraar, anderen niet. Wij informeren u graag hierover.

Wanneer de diverse sportgroepjes plaatsvinden vindt u terug bij het kopje lesrooster (under construction).

Alle sportgroepen staan onder leiding van fysiotherapeuten die speciale opleidingen gevolgd hebben om de specifieke groepjes te kunnen begeleiden. Je kunt je aanmelden via de site via de speciale kopjes onder het kopje sport boven in de balk. Momenteel nog under construction (behalve de aanmeldingen voor de FemFit (onder kopje zwangeren). U kunt zich nu aanmelden of informatie aanvragen via 045-5455931 of info@fysioschambergen.nl

Sportblessures

Ben je beperkt tijdens het sporten door (terugkerende) blessures?

De fysiotherapeuten van Fysio Schambergen in Kerkrade staan voor je klaar. Na een  manueel-therapeutisch onderzoek kunnen wij middels echografie  de blessure  in beeld brengen. Na het onderzoek en de echo kunnen wij een betrouwbare diagnose stellen. Met deze diagnose kunnen wij een uitspraak doen over de aard van het letsel, hoe lang het gaat duren en wat de meest optimale behandelmethode is. Dit alles in overleg met de sporter. Wij werken nauw samen met enkele sportverenigingen in de buurt. De verzorgers van deze clubs weten ons tot grote tevredenheid snel te vinden. Afhankelijk van de ernst van de blessure zal een afspaak binnen 24 uur gemaakt kunnen worden.

 

Nieuwsgierig naar wat onze fysiotherapeuten voor jou kunnen betekenen?

Vul in het onderstaande formulier je naam, email en telefoonnummer in en klik op verzenden. We bellen je binnen 1 werkdag voor een afspraak.

 

Fysio Schambergen is dé plek voor FysiotherapieZwangerFit en MamaFit. Bij Fysio Schambergen ben je verzekerd van de beste begeleiding en de persoonlijke aandacht die nodig is om jou te ondersteunen of je doelstellingen te laten halen. Probeer de Zwangerschapscursus bij Bekkencentrum Schambergen of maak een fysio afspraak.

Nieuws

 • NIEUW site bekkencentrum Schambergen

  Het bekkencentrum Schambergen, dat een onderdeel is van fysiotherapie Schambe...

  Lees meer
 • ZwangerFit/MaMaFit/BaByMassage

  ZwangerFit/ MaMaFit/BaByMassage worden niet beperkt door de huidige coronamaa...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Werk

  Werk

  Heb je last tijdens het werken? Of op werk een klacht of blessue opgelopen?

  Lees meer >>
 • Thuis

  Thuis

  Heb je een klacht opgelopen binnen je eigen huis? Hoog tijd om weer pijnvrij door het leven te gaan.

  Lees meer >>
 • Sport

  Sport

  Heb je tijdens het sporten last van gewrichten of spieren? Of een blessure opgelopen?

  Lees meer >>