• deuren56

Wat is een Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)?

Een CTS wordt meestal veroorzaakt door druk op de mediaanzenuw, net boven het polsgewricht. Carpaaltunnel is de naam van het gebied waar de middenhandsbeenderen, de dwarse polsgewrichtband (carpaalligament), de mediaanzenuw en de pezen, waarmee de vingers en hand bewogen worden, zich bevinden.

Druk op de mediaanzenuw kan veroorzaakt worden door letsel (bv.plotseling buigen van het gewricht) of door aanhoudende belasting bij werkzaamheden zoals typen, hakken, hameren, drukken.

Phystrac TE10 Tractie-apparaat:
Dit tractieapparaat is specifiek gebouwd voor de behandeling van CTS. Het is een elektrisch werkend apparaat, dat via een band om de pols tractie geeft aan de onderarm. De band is bevestigd aan een elektrisch aandrijfmechanisme; deze zorgt voor gecontroleerde tractie van de onderarm, waardoor spieren en banden gaan ontspannen.

Door deze behandeling geeft het carpaalligament minder druk op de mediaanzenuw in de carpaaltunnel. Zo vermindert de inklemming van de mediaanzenuw en wordt de mobiliteit van de zenuw hersteld.

Behandeling:
Er wordt gedurende 8 weken, gemiddeld tweemaal per week, tractie gegeven m.b.v. het apparaat. Per behandeling worden 3x 10 tracties in 3 verschillende posities van de onderarm gegeven. De tractiekracht wordt in de eerste 3 of 4 sessies opgebouwd tot het voor de patient geschikte nivo. Na 4 weken wordt geëvalueerd of het zinvol is om door te gaan.

Resultaten:
In onze praktijk hebben we een effectstudie laten doen naar de resultaten van de behandeling met deze tractie. Bij de 65 patienten die aan het onderzoek hebben deelgenomen werd een effectpercentage genoteerd van 78,6%.

Wilt u meer weten over de behandeling met het phystrac tractieapparaat of direct een afspraak maken vul dan onderstaand formulier in, wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op. 

Nieuws

 • NIEUW site bekkencentrum Schambergen

  Het bekkencentrum Schambergen, dat een onderdeel is van fysiotherapie Schambe...

  Lees meer
 • ZwangerFit/MaMaFit/BaByMassage

  ZwangerFit/ MaMaFit/BaByMassage worden niet beperkt door de huidige coronamaa...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Werk

  Werk

  Heb je last tijdens het werken? Of op werk een klacht of blessue opgelopen?

  Lees meer >>
 • Thuis

  Thuis

  Heb je een klacht opgelopen binnen je eigen huis? Hoog tijd om weer pijnvrij door het leven te gaan.

  Lees meer >>
 • Sport

  Sport

  Heb je tijdens het sporten last van gewrichten of spieren? Of een blessure opgelopen?

  Lees meer >>