• Standaard

Klachten rondom zwangerschap

Je bent zwanger en je hebt klachten tijdens bepaalde houdingen en/of bewegingen. Heb je bijvoorbeeld moeite met omdraaien in bed of met uit een stoel opstaan, of met langer zitten, staan of liggen? Ervaar je pijn bij je bil of schaambot? Dat kan en je bent zeker niet de enige! Wij als bekkencentrum Schambergen zijn  gespecialiseerd in onder andere deze klachten rondom de zwangerschap. Met onze 18 jaar ervaring weten we dat veel zwangeren moeite hebben met hulp vragen als ze klachten hebben. De omgeving laat vaak weten dat klachten normaal zijn tijdens de zwangerschap  of ze zeggen (of je 'voelt' dat ze dit denken) 'je ben niet ziek als je zwanger bent'. Beiden kloppen!

Klachten tijdens de zwangerschap zijn normaal maar waarom zou je er niets aan doen terwijl dit wel kan! Wij zorgen ervoor dat je de klachten begrijpt en dat je ermee om leert gaan zodat je voorkomt dat de klachten toenemen. Het is bekend dat dames die tijdens de zwangerschap rug/bekkenklachten ervaren 30% 1 jaar na de bevalling nog klachten ervaren. Wij proberen dit te voorkomen!

Je bent inderdaad niet ziek als je zwanger bent maar je bent wil minder belastbaar! Dit kan leiden tot klachten  aan het bewegingsapparaat. We leren je omgaan met de verminderde belastbaarheid zodat je je dagelijkse dingen kunt blijven doen. We proberen tevens je belastbaarheid te vergroten, hierdoor kun je meer belasting aan. Zo ga je van zelf fitter de bevalling in maar ook uit!

Twijfel je of je klachten behandelbaar zijn, neem dan contact met ons op! Wij kunnen door middel van  een aantal vragen (telefonisch) te stellen aangeven of je bij ons op het goede adres bent. Woon je niet in Parkstad, Maastricht of in het Heuvelland dan kunnen we ook dmv beeldbellen een indruk krijgen van je klachten en adviezen geven. Wij hebben tijdens het Corona tijdsperk gemerkt dat dit prima werkt. We hebben fimpjes gemaakt met adviezen die je rustig thuis kunt nakijken.

Heb je klachten mbt urineverlies of een zwaargevoel (balgevoel) in je vagina, schaam je dan niet maar neem contact met ons op! Ook hier geldt: op tijd behandelen zorgt voor minder klachten op lange termijn! Voorkom dat je klachten ook na de bevalling aanhouden.

Ons team bestaat uit geregistreerde bekkenfysiotherapeuten met ruime ervaring in het behandelen van klachten rondom te zwangerschap.

 

 

Nieuws

 • update corona

  Ondanks Corona kunnen wij de zorg blijven verlenen! Wij hebben hierbij wel u ...

  Lees meer
 • Datums start ZwangerFit

  De start datums van de ZwangerFit-groepen staan verderop bij nieuws. Hier kun...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Werk

  Werk

  Heb je last tijdens het werken? Of op werk een klacht of blessue opgelopen?

  Lees meer >>
 • Thuis

  Thuis

  Heb je een klacht opgelopen binnen je eigen huis? Hoog tijd om weer pijnvrij door het leven te gaan.

  Lees meer >>
 • Sport

  Sport

  Heb je tijdens het sporten last van gewrichten of spieren? Of een blessure opgelopen?

  Lees meer >>