• Standaard

Unieke sportieve zwangerschapscursus inclusief zwemmen en/of bootcamp in Parkstad, óók privé coaching

ZwangerFit volgen kan bij ons op diverse manieren:

*Coaching en aquatraining

*Coaching en FemFit (bootcamp buiten)

*Prive coaching met of zonder partner

*Coaching en MaMaFit (cardio en krachttraining binnen)

Ben jij op zoek naar een sportieve en unieke zwangerschapscursus? Heb je zin in een hippe en moderne cursus? Dan is ZwangerFit® bij Bekkencentrum Schambergen iets voor jou! Zwangerfit® is een erkende cursus die door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed wordt. Uniek in de regio: gegeven door geregistreerde bekkenfysiotherapeuten en gecombineerd met een aquatraining in verwarmd water! Hou je niet van zwemmen dan kun je deelnemen aan een workout  outdoor (FemFit) of indoor (MaMaFit). In coronatijd met beperkingen bieden wij de coaching online aan. Tevens bieden wij in Coronatijd een online workout aan of je kiest voor een video met een workout. Vraag via het informatie formulier hier beneden aan wat de mogelijkheden op dit moment zijn.

Wij begeleiden jou op een prettige manier naar de bevalling toe en we zorgen dat je lekker fit de bevalling in gaat. Na de bevalling houdt de begeleiding niet op want ook na de bevalling heb je  behoefte aan informatie en wil je weer in shape komen!

Charlotte, Marianne  en Nicole zijn onze geregistreerde Yvlo Zwanger-Fit® trainers en coaches en Professional Master Bekkenfysiotherapeuten die de zwangerschapscursus verzorgen in Parkstad. Onze ZwangerFit cursus bestaat al 18 jaar. En toch zijn we zijn helemaal up to date! Wij hebben al meer dan 1500 baby's mogen verwelkomen en Charlotte en Nicole zijn beiden moeder van 4 kids! Anouk, onze bekkenfysiotherapeut verzorgt ook de trainingen.

 

Informatie ivm Corona crisis:

Indien het zwembad gesloten is vindt cursus online (coaching en een workout) plaats. Afhankelijk van de geldende regels vindt Femfit buiten doorgang (coaching is online).

Indien het zwembad geopend is kan de ZwangerFit veilig gevolgd worden; de ruimte is voldoende ruim om allemaal 1,5 m afstand te houden, er is voldoende ventilatie en indien mogelijk dragen we een mondkapje. Tijdens de aquatraining is 1,5m gegarandeerd. De locatie (zwembad Otterveurdt) hanteert ook de RIVM regels. Neem je deel aan de Femfit; ook hier is 1,5 meter gegarandeerd en train je met vaste koppels.

Afhankelijk van de op dat moment geldende regels passen wij ons programma aan. Zo kunnen wij direct overschakelen op online lessen indien dit nodig is en als de groep te groot is bij de partner avond kiezen wij ook voor online of als het mogelijk is splitsen wij de groep.

Je kunt dus gewoon veilig deelnemen aan onze ZwangerFit cursus!

Wat houdt de zwangerschapscursus in bij Bekkencentrum Schambergen?

De cursus bestaat uit 10 lessen van 90 minuten (45 minuten coaching en 45 minuten training) en wordt gegeven door bekkenfysiotherapeuten en gecertificeerde ZwangerFit® docenten. Bekkenfysiotherapeuten zijn fysiotherapeuten die een 3 jarige master opleiding hebben gevolgd op gebied van het bekken en geheel gespecialiseerd zijn in het begeleiden van dames rondom de zwangerschap van zo wel gezonde dames als dames met klachten.

Het coaching-gedeelte met als doel je op een moderne en hippe manier je goed voorbereiden op de bevalling bestaat uit 10 bijeenkomsten van 45 minuten. Het is zeker geen ‘suf, duf en puf cursus’! Je leert bij ons belangrijke vaardigheden die de bevalling ‘leuker’ maken zoals ademhalingstechnieken en de perstechniek. 

Daarnaast is ons speerpunt de bekkenbodem. Dit is een spier die onder in je lichaam ligt en waar je kindje tijdens de bevalling doorheen gaat. Het is bekend in de wetenschap dat zwangerschap en bevalling een verminderde functie van deze spier kunnen veroorzaken waardoor op latere leeftijd of soms al direct na de bevalling klachten kunnen ontstaan zoals incontinentie van urine en/of ontlasting en/of een verzakking. In de cursus geven wij aandacht aan deze bekkenbodemspier om klachten te voorkomen. De bekkenfysiotherapeuten zijn hier in gespecialiseerd. Ook geven wij adviezen over houding (bijv. slapen, zitten) en bewegen (bijv. opstaan uit bed/stoel, tillen).

Je krijgt natuurlijk ook uitgelegd hoe een bevalling verloopt en wat je kunt verwachten, wat er gebeurt als de bevalling niet van zelf start of niet vlot genoeg verloopt. Er is een les die je voorlicht over borstvoeding en flesvoeding en aandacht geeft voor de periode na de bevalling; wat je kunt verwachten en daarbij tips en adviezen.

Na het coaching-gedeelte vindt een aqua-training plaats van 40 minuten. Het doel van de aqua-training is dat je fit de bevalling ingaat en ook fit eruit komt! Deze aqua-training is heel divers van zwemoefeningen tot loopoefeningen, van conditie training tot krachttraining en we eindigen altijd met  5 minuten ontspanning. Voordeel van de aqua-training (in verwarmd water!) is dat je lichaam en je gewrichten niet belast worden. Hierdoor kun je ook deelnemen als je klachten hebt. Aqua-training is de meest veilige sport tijdens de zwangerschap omdat de gewrichten niet belast worden kun je geen rug/bekkenklachten ontwikkelen of andere blessures oplopen. Vind je zwemmen niet leuk dan kun je het coachen combineren met een outdoor training (FemFit) of een indoor workout (MaMaFit).

Indien er klachten aanwezig zijn aan het bewegingsapparaat (spieren, gewrichten, banden) die zwangerschaps gerelateerd zijn dan geven de bekkenfysiotherapeuten 1 op 1 adviezen of geven indien nodig je een behandeling. Bekkencentrum Schambergen is het expertise centrum van parkstad en Maastricht met betrekking tot klachten zoals bekken/rug pijn tijdens de zwangerschap. Iedereen kan hierdoor deelnemen of je nu fit bent of ernstige klachten hebt!

Zoals je leest is ZwangerFit® bij Bekkencentrum Schambergen een complete cursus, bij ons ga je echt goed voorbereid de bevalling in! ZwangerFit® bij Bekkencentrum Schambergen bestaat al 18 jaar en onze ervaring willen we graag met je delen! Kijk onder het kopje datum zwangerfit voor de volgende startdatum en onder het kopje algemeen voor tarieven.

zwangerschapscursus-heerlen-zwembadDe cursus wordt gegeven bij zwembad Otterveurdt  in Heerlen op maandag- en donderdagavond.

De outdoor training is op woensdagavond en zaterdagochtend. De indoor workout is in overleg.

Wil je graag privé, eventueel met partner of met een vriendin, voorbereid worden op de bevalling neem dan contact met ons op. Wij maken dan een passend programma naar jullie wensen.

De begeleiding stopt niet na de bevalling! Na de bevalling kunnen jullie gezellig met jullie babytjes deelnemen aan de MaMaFit®,  FitmetjeBaby® en BaByMassage® en aan de FemFit® (outdoor workout).

Tevens bieden wij een BaByPakket aan: ZwangerFit, MaMaFit en Babymassage voor de prijs van 300,00 euro ipv 343,00 euro.

Zes weken na de bevalling kun je een gratis consult aanvragen om de functie van de bekkenbodem te testen. De bekkenfysiotherapeuten geven dan advies. In landen zoals Frankrijk, België, Scandinavië en Australie is dit heel normaal. In Nederland is dit nog niet geintroduceerd, wij zijn voorlopers hierin.

Hopelijk tot op één van onze cursussen!

Meld je nu aan

Wil je meer informatie of aanmelden, vul het formulier op deze pagina in en we nemen binnen 1 week contact met je op. Je bent pas aangemeld als wij telefonisch contact met je hebben gehad.

Nieuws

 • ZwangerFit nu ook met outdoor of indoor training

  NIEUW omdat de zwembaden nog steeds gesloten zijn bieden wij nu ZwangerFit aa...

  Lees meer
 • Nu ook Bekkenfysiotherapie in Margraten/Heuvelland

  NIEUW! Goed nieuws voor de bewoners van het Heuvelland: Bekkencentrum Schambe...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Werk

  Werk

  Heb je last tijdens het werken? Of op werk een klacht of blessue opgelopen?

  Lees meer >>
 • Thuis

  Thuis

  Heb je een klacht opgelopen binnen je eigen huis? Hoog tijd om weer pijnvrij door het leven te gaan.

  Lees meer >>
 • Sport

  Sport

  Heb je tijdens het sporten last van gewrichten of spieren? Of een blessure opgelopen?

  Lees meer >>