• Standaard

Op zoek naar zwangerschapscursus inclusief zwemmen in Parkstad?

Ben jij op zoek naar een sportieve en unieke zwangerschapscursus? Dan is ZwangerFit® bij Bekkencentrum Schambergen iets voor jou! Zwangerfit® is een erkende cursus die door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed wordt. Uniek in de regio: gegeven door geregistreerde bekkenfysiotherapeuten en gecombineerd met een aquatraining in verwarmd water! Bij ons houdt de begeleiding ook niet op na de bevalling! 

Charlotte Schambergen-Maurer, Marianne Tems en Nicole van den Bosch-Hesdahl zijn onze geregistreerde Yvlo Zwanger-Fit® trainers en coaches en Professional Master Bekkenfysiotherapeuten die de zwangerschapscursus verzorgen in Parkstad.

Wat houdt de zwangerschapscursus in?

Informatie ivm Corona crisis:

Goed Nieuws!

Sinds de eerste week van juni zijn wij weer gestart met de aquatrainingen! En wat zijn we blij en onze cursisten ook! De aquatrainingen worden gegeven 'coronaproof' en is geheel veilig.

Vanaf 29-6 starten wij ook weer de coachingslessen in de groep. Tot deze tijd bieden wij de lessen nog online aan. Ondanks dat de cursisten tevreden hierover waren zijn wij ook blij dat we iedereen weer live kunnen zien. Voor de interactie binnen de groep super fijn!

Ook voor de coachingslessen zijn alle maatregelen getroffen die het RIVM adviseert.

Wat houdt de ZwangerFit curus in bij Bekkencentrum Schambergen:

 

De cursus bestaat uit 10 lessen van 90 minuten en wordt gegeven door bekkenfysiotherapeuten en gecertificeerde ZwangerFit® docenten. Bekkenfysiotherapeuten zijn fysiotherapeuten die een 3 jarige master opleiding hebben gevolgd op gebied van het bekken en geheel gespecialiseerd zijn in het begeleiden van dames rondom de zwangerschap van zo wel gezonde dames als dames met klachten.

De eerste 45 minuten van de les is een coaching-gedeelte met als doel je op een moderne en hippe manier je goed voorbereiden op de bevalling. Het is zeker geen ‘suf, duf en puf cursus’! Je leert bij ons belangrijke vaardigheden die de bevalling ‘leuker’ maken zoals ademhalingstechnieken en de perstechniek. 

Daarnaast is ons speerpunt de bekkenbodem. Dit is een spier die onder in je lichaam ligt en waar je kindje tijdens de bevalling doorheen gaat. Het is bekend in de wetenschap dat zwangerschap en bevalling een verminderde functie van deze spier kunnen veroorzaken waardoor op latere leeftijd of soms al direct na de bevalling klachten kunnen ontstaan zoals incontinentie van urine en/of ontlasting en/of een verzakking. In de cursus geven wij aandacht aan deze bekkenbodemspier om klachten te voorkomen. De bekkenfysiotherapeuten zijn hier gespecialiseerd in. Ook geven wij adviezen over houding (bijv. slapen, zitten) en bewegen (bijv. opstaan uit bed/stoel, tillen).

Je krijgt natuurlijk ook uitgelegd hoe een bevalling verloopt en wat je kunt verwachten, wat er gebeurt als de bevalling niet van zelf start of niet vlot genoeg verloopt. Er is een les die je voorlicht over borstvoeding en flesvoeding en aandacht geeft voor de periode na de bevalling; wat je kunt verwachten en daarbij tips en adviezen.

Na het coaching-gedeelte vindt een aqua-training plaats van 40 minuten. Het doel van de aqua-training is dat je fit de bevalling ingaat en ook fit eruit komt! Deze aqua-training is heel divers van zwemoefeningen tot loopoefeningen, van conditie training tot krachttraining en we eindigen altijd met  5 minuten ontspanning. Voordeel van de aqua-training (in verwarmd water!) is dat je lichaam en je gewrichten niet belast worden. Hierdoor kun je ook deelnemen als je klachten hebt. Aqua-training is de meest veilige sport tijdens de zwangerschap omdat de gewrichten niet belast worden kun je geen rug/bekkenklachten ontwikkelen of andere blessures oplopen.

Indien er klachten aanwezig zijn aan het bewegingsapparaat (spieren, gewrichten, banden) die zwangerschaps gerelateerd zijn dan geven de bekkenfysiotherapeuten 1 op 1 adviezen of geven indien nodig je een behandeling.

Zoals je leest is ZwangerFit® bij Bekkencentrum Schambergen een complete cursus, bij ons ga je echt goed voorbereid de bevalling in! ZwangerFit® bij Bekkencentrum Schambergen bestaat al 16 jaar en onze ervaring willen we graag met je delen! Kijk onder het kopje nieuws voor de volgende startdatum en onder het kopje algemeen voor tarieven.

zwangerschapscursus-heerlen-zwembadDe cursus wordt gegeven bij zwembad Otterveurdt  in Heerlen op maandag- en donderdagavond.

Wil je graag privé, eventueel met partner, voorbereid worden op de bevalling neem dan contact met ons op. Wij maken dan een passend programma naar jullie wensen.

De begeleiding stopt niet na de bevalling! Na de bevalling kunnen jullie gezellig met jullie babytjes deelnemen aan de MaMaFit®,  FitmetjeBaby® en BaByMassage® en de FemFit® (outdoor workout).

Tevens bieden wij een BaByPakket aan: ZwangerFit, MaMaFit en Babymassage voor de prijs van 300,00 euro ipv 343,00 euro.

Zes weken na de bevalling kun je een gratis consult aanvragen om de functie van de bekkenbodem te testen. De bekkenfysiotherapeuten geven dan advies. In landen zoals Frankrijk, België, Scandinavië en Australie is dit heel normaal. In Nederland is dit nog niet geintroduceerd, wij zijn voorlopers hierin.

Hopelijk tot op één van onze cursussen!

Meld je nu aan

Wil je meer informatie of aanmelden, vul het formulier op deze pagina in en we nemen binnen 1 week contact met je op. Je bent pas aangemeld als wij telefonisch contact met je hebben gehad.

Nieuws

 • update corona

  Ondanks Corona kunnen wij de zorg blijven verlenen! Wij hebben hierbij wel u ...

  Lees meer
 • Datums start ZwangerFit

  De start datums van de ZwangerFit-groepen staan verderop bij nieuws. Hier kun...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Werk

  Werk

  Heb je last tijdens het werken? Of op werk een klacht of blessue opgelopen?

  Lees meer >>
 • Thuis

  Thuis

  Heb je een klacht opgelopen binnen je eigen huis? Hoog tijd om weer pijnvrij door het leven te gaan.

  Lees meer >>
 • Sport

  Sport

  Heb je tijdens het sporten last van gewrichten of spieren? Of een blessure opgelopen?

  Lees meer >>